Už na narozeninové „oslavě“ Miloše Zemana jsem si všimnul, že Václav Klaus (a celá jeho rodina) změnil dres. Nyní je to potvrzeno, namísto bílých PPF bude V. Klause nyní sponzorovat červený „miliardář“ Tykač.
Osobně si takto novou sociálně spravedlivou společnost nepředstavuji a obávám se, že si ji takovou nepředstavuje ani Globální prediktor (GP), určitě ne jeho červené křídlo. Jedno z pravidel GP zní, že na nové úkoly je vždy potřeba stavět nové hráče. Od této chvíle bude cesta červených vždy ušpiněna, v očích veřejnosti zdiskreditovaným, nástrojem bílého křídla. To zaprvé.
Zadruhé, čistě obecně, vyzdvihování a podpora elit z takřka veřejných prostředků je nemravná a se sociálně spravedlivou společností nemá vůbec nic společného. Jak jsem dosud z Koncepce obecné bezpečnosti pochopil, je potřeba neprodleně změnit 3. prioritu zobecněných prostředků řízení, a to právě na sociálně spravedlivou společnost. Současný systém už přesluhuje a hrozí jeho havárie.
A zatřetí, ještě více nemravné je, že v Institutu Václav Klaus spolu s dalšími parazity zaměstnává oba své syny. A toto všechno na úkor společnosti, na úkor nás „malých lidiček“.
Přátelé, všechny tyto skutečnosti je potřeba brát v úvahu v budoucích analýzách domácích i světových procesů. Obávám se, že Naše řídící struktury tímto deklarují, že si cestu za sociálně spravedlivou společností představují poněkud jinak, než dosud dávaly najevo.
PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ, Miloš Zeman, Václav Klaus - 22.12. v 11:00 - PARTIE TEREZIE TOMÁNKOVÉ - CNN Prima NEWS
Zeman: Rozpočet bych vetoval. Nedivím se, že Pavel podepsal, není ekonom - iDNES.cz
▶ Vláda dělá skoro vše špatně, nevím, co dobrého jim připsat, prohlásil Klaus - iDNES.cz
Mně se líbí, že oba expresidenti vystupují před národem s kritikou toho současného, a přitom ve své době, kdy byli presidenty nebo předsedy vlády, byly státní rozpočty vždy deficitní. Kde se vzalo těch 1.097,57 % inflace (počítáno lineárně) od roku 1992? Jak se takovému jednání říká? Pokrytectví?
No nic, víme, že to měli hérci ve scénáři, kotel se ještě plní, ona 7. etapa není v PFŘ bezdůvodně, to jen NŘS riskují, že národ přijde o Národní divadlo. Datum, čas i červené šaty paní Terezie mají ukázat na scénáristu těchto dvou jednoaktovek.