top of page
  • KoncepceObecnéBezpečnosti

Aktuální zprávy ze světa - a jak je číst

25. 01. 2024


Jsou dny, kdy se nic neděje, a jsou dny, které jsou událostmi doslova přecpány. Takovým dnem byla i včerejší středa, 24. 01. 2024. Proč, na to je jednoduché vysvětlení. Důležité je datum: (2)4. 01. (2)024 = (22) a 4+1+2+4=11.

Dny, jejichž součet jednotlivých čísel v datu dávají v součtu čísla 11 a 22 bývají dny bohaté na informace globálního významu (a také na mrtvé), jen je potřeba je umět číst. Všímejte si také množství jedenáctek v jednotlivých článcích či čísel vedle sebe, které dají součet 11.


V článku se dočteme, že: „Ruský list Ria Novosti uvedl, že se na palubě nacházelo 65 ukrajinských válečných zajatců, kteří byli určeni k výměně, šest členů posádky a tři osoby doprovodu. Telegramový kanál 112 uvedl, že nehodu, ke které mělo dojít při přistání, nikdo nepřežil.

Přibližně v 11:00 moskevského času (09:00 SEČ) havarovalo letadlo Il-76 při letu v Bělgorodské oblasti. Na palubě bylo 65 zajatých vojáků ukrajinských ozbrojených sil přepravovaných do Bělgorodské oblasti k výměně, šest členů posádky a tři doprovázející osoby. Na místo havárie přiletěla komise, aby zjistila příčiny katastrofy,“ píše se ve zprávě ruského ministerstva obrany. Neuvádí však, jestli při nehodě někdo zemřel.

Z videa je vidět, že začal hořet ještě ve vzduchu. Jestli to byla bombička na palubě nebo nějaká příruční raketka, to nechám na odborníky. Já to vidím tak, že se jedná o vzkaz těch, co válku nechtějí, těm co válku chtějí, že válku NE.

 

Při čtení o srážce vlaku s kamionem u Karviné mě napadlo, jak bezstrukturně vyvolávali havárii atomové elektrárny v Černobylu. Dlouholetým zanedbáváním povinné údržby a dosazováním nekompetentních osob na odpovědná místa v elektrárně pomalu, ale jistě přivolávali atomovou katastrofu. Skutečného viníka nikdy neodhalili.

Podobné to je i se skutečnými viníky srážky vlaku a kamionu, potažmo se všemi nehodami na železničních přejezdech. Žijeme v 21. století a na rychlostních železničních koridorech máme stále železniční přejezdy. To je naše republika na tom tak špatně, že nesmíme mít ani mimoúrovňové křížení. Jak je vidět zde Mimoúrovňová křížení na železnicích – příklady bezpečné a rychlé realizace | ASB Portal (asb-portal.cz), tak mimoúrovňová křížení nejsou nic složitého, a proto soudím, že to, že jich je nedostatek, je politické rozhodnutí – viz výše odstavec o černobylské elektrárně.

To je první věc a druhá, že když už tedy tam ty železniční přejezdy jsou, proč nejsou udělané tak, aby byly bezpečné a auta tam nezůstávaly viset. Pokud už musí být koleje klopené (kvůli vysoké rychlosti vlaku), proč stejný sklon nemá i silnice přes přejezd? Kdo rozhodl o tom, že vlakové přejezdy budou jako rozbouřené moře? Vidíte, že skutečné viníky je potřeba hledat hodně vysoko, nebojím se říci, až u Našich řídících struktur.   

 

Malé osobní auto dostalo na náledí smyk a narazilo do cisterny. Mongolsko je až na samém chvostu pomyslného žebříčku zemí a to pro něj znamená, že dodávané zboží, včetně nákladních aut a cisteren, je většinou staré a té nejhorší kvality. V článku je též zmínka o 11 zraněných.

 

V článku se mj. píše:

Tehdy 92letá žena, podle deníku na svůj věk čilá a rozverná, bydlela v domově pro seniory Dům pro život ve vídeňské čtvrti Wieden. Obětí znásilnění se stala krátce před svými 93. narozeninami. Úřady smrt ženy zatím oficiálně nepotvrdily.

Kriminalisté dopadli podezřelého muže jménem Usáma B. asi měsíc po činu.

Podezřelý žádal o azyl v EU

Zločin se odehrál loni 11. října kolem šesté hodiny odpolední. Pachatel pronikl do areálu domova důchodců a vešel do pokoje oběti. Přivázal ji k posteli, znásilnil ji a poté prohledal místnost, aby posbíral cenné předměty. Než uprchl, strhl ženě z těla náramkové hodinky a šperky.“

 

A ze světa, konkrétně z USA je zpráva o tom, že Trump bude znovu poslán na led. Odpočinul si na střídačce, nabral sil, proškolili ho a nyní bude opět vyslán do boje, stejně jako před časem Fico a jeho lajna. Pro svět je to dobrá zpráva, protože značí, že míra krvavosti nastávajících procesů se bude snižovat. Zejména v Evropě z toho máme radost. Opět zpráva globálního významu, byla vydána v 5:51.

 

A jak přátelé rozumíte této zprávě:

Já tomu rozumím tak, že ANO, nyní na střídačce, se potřebuje občas zviditelnit, aby na ně voličové nezapomněli a proto hrají, spolu s Ústavním soudem, divadlo o důchodech. Jak to tak vypadá, budou důchody jejich volebním heslem a až bude ANO znovu posláno na led, vítězoslavně zvýší důchody a voličové je budou volit a milovat.

Stejně tak je zviditelňováno SPD. Dovedete si přátelé představit tu vysokou úroveň IQ všech zúčastněných, když ve stoje tleskají zesměšnění současné vlády?

Jak vysoké mínění mají zúčastnění o České republice, to už posuďte sami.

 

Já mám důchod po všech valorizacích od letošního ledna 14.100,-Kč, ale že jsem 10 nejlepší na světě, to jsem ani netušil. Když jsem v 60-ti do důchodu, to bylo v roce 2017, činil můj důchod 8.388,-Kč. Tak málo proto, protože jsem šel podle současných zákonů do důchodu předčasně, a proto mi důchod pokrátili o 28% (2.417,-Kč), přičemž krátí každou valorizaci. Už se těším, až bude ANO vracet všem „předčasným“ důchodcům. Myslíte, že to nebude? Inu uvidíme, když mohou důchody „dorovnávat“ disidentům.

 

A jak se takoví disidenti vyrábějí, to starší ročníky moc dobře znají z rádia Svobodná Evropa, kdy je většinou československé orgány na chvíli zavřeli, aby jim Svobodka mohla dělat PíÁrko. Dneska můžeme vidět na příkladu slovenského hokejisty, jak se takové PíÁrko dělá, z něj bude disident jedna radost.

Hned dostal za svou roli odměnu v Německu.

 

Tak, to je z mé strany dneska všechno a dál už jsou zprávy od Jiřího, tak jak mi je poslal a tak, jak jim rozumí právě on sám. Milan Makový



AN: VE SNAZE VYHNOUT SE

VOJENSKÉ PORÁŽCE NA UKRAJINĚ

NATO PŘIPRAVUJE

TŘETÍ SVĚTOVOU VÁLKU

 

 Drago Bosnich

24.01.2024

 

Studená válka, která trvala téměř půl století, přivedla svět na pokraj nové propasti, ve srovnání, s níž se druhá světová válka může ukázat jako nekrvavá tlačenice. Rusko sice nebylo jejím iniciátorem, ale ukončilo studenou válku. Dobrovolně rozpustila Varšavskou smlouvu a SSSR, čímž se vzdala obrovské moci. A jak to všechno vnímal Západ? Jako projev slabosti. Válčící pól moci pod vedením Spojených států nejen vyhlásil vítězství v ideologickém boji, ale chtěl také úplnou porážku Ruska a jeho lidu. Nejagresivnější vojenská aliance světa se rozšířila o nějakých 1000 kilometrů na východ.


Je třeba poznamenat, že se tak stalo navzdory slibům, že se neposunou „ani o palec“ blíže k hranicím Ruska. Dokonce i mnoho západních politiků a expertů vyjádřilo znepokojení a protestovalo proti tomuto rozšíření a varovalo, že to nevyhnutelně donutí Moskvu reagovat. Uniklé informace však naznačují, že to je přesně to, co politický Západ chtěl, jak dokládají odhalení WikiLeaks.


A přesto, navzdory tomu, že svět toto všechno ví, NATO je odhodláno ve své agresi nejen pokračovat, ale také ji otevřeně eskalovat. Konkrétně 18. ledna předseda Vojenského výboru NATO, nizozemský čtyřhvězdičkový admirál Rob Bauer veřejně prohlásil, že aliance se připravuje na válku s Ruskem a že lidé v Evropě by měli udělat totéž. Bauer je jedním z nejvyšších představitelů NATO a jeho prohlášení je třeba brát vážně. Ačkoli věří, že nadcházející konflikt proběhne během příštích 20 let, kroky válčící aliance naznačují, že k takovému konfliktu může dojít kdykoli. Podle Bauera NATO se připravuje na uskutečnění rozsáhlého vojenského cvičení s názvem Steadfast Defender 2024. Cvičení bude největší od konce (první) studené války. Stojí za zmínku, že notoricky známá aliance oficiálně obnovila tento konflikt v roce 2022, po desetiletí eskalující agrese, která donutila Rusko reagovat. Stalo se tak po mnoha destabilizačních projektech namířených proti Moskvě v bývalém Sovětském svazu a dalších zemích.

 

Úpadek Ameriky v tomto bodě již nelze zastavit, a tak politické elity USA tlačí svět do další propasti, ze které s největší pravděpodobností již nebude moci uniknout. Téměř současná agrese Washingtonu proti několika dalším globálním a regionálním mocnostem prakticky znemožňuje takovému scénáři zabránit.

To zahrnuje tlačení světa ke komoditní krizi, kterou lze považovat za „přípravu každého“ na válku, jak o tom hovořil Bauer.

Akce USA v asijsko-pacifické oblasti, na Středním východě a v Latinské Americe také naznačují, že cílem budou další země, jako je Čína, Írán a Venezuela. Hlavním rivalem NATO je však Rusko se svým vynikajícím strategickým arzenálem, novými hypersonickými zbraněmi a znovuobnovenou konvenční vojenskou silou. Vzhledem k tomu, že NATO není schopné přímo bojovat s Ruskem, používá k provádění takzvaného „odstrašení“ své zástupce. Politický Západ si dobře uvědomuje, že nebude schopen čelit euroasijskému obrovi čelně, podněcuje rusofobii, kde jen může, a vytváří tak Rusku nepřátele na jeho hranici. A váleční štváči ve Washingtonu se nestarají o ničivé důsledky pro Evropu.

 

Drago Bosnich je nezávislý geopolitický a vojenský analytik.






Třetí světová válka je již v pohybu.

 

Global Research

22. ledna 2024

 

Mírový stav nebude a Zelensky byl postaven do této pozice, aby usnadnil tuto válku. Varoval jsem, když nastoupil do úřadu, že to bude ten chlap, který rozpoutal třetí světovou válku. Zelensky není takový, jak si myslíte. V EU se schyluje k další krizi. EU prodloužila povolení pro ukrajinské uprchlíky žít v EU. Rada souhlasila s prodloužením dočasné ochrany pro lidi prchající před ruskou útočnou válkou proti Ukrajině ze 4. března 2024 do 4. března 2025.

 

Zelenského všeobecná mobilizace a válečný stav však na Ukrajině platí od 24. února 2022, přičemž všichni muži ve věku 18 až 60 let jsou považováni za způsobilé pro vojenskou službu a podléhají odvodu. Muži mají zakázáno opustit Ukrajinu a EU nyní eviduje uprchlíky, čímž dokumentuje ty, kteří se vyhýbají Zelenského předloze. Bylo řečeno, že existují dokumenty, které ukazují, že sám Zelensky se odmítl dostavit k návrhu, než byl několikrát prezidentem.

 

Během válečného stavu je cestování do zahraničí pro muže na Ukrajině omezeno. Všem vojensky způsobilým osobám je zakázáno opustit Ukrajinu, s výjimkou případů specifikovaných rezolucí vlády č. 57. Některé vojensky způsobilé osoby, které nemají právo odejít, nelegálně překročily hranice a požádaly o azyl v EU, USA, popř. asijské země. Ukrajina postrádá systém, jak takové jednotlivce pohnat k odpovědnosti, ale říká se, že se na tom pracuje. Zelensky chce, aby se všichni muži vrátili, aby zemřeli na bitevním poli. V tuto chvíli ruští vojáci převyšují počet Ukrajinců 4:1.

 

Trump by skutečně ukončil válku do 24 hodin.

 

Odřízněte všechny prostředky ukrajinským vládním zaměstnancům, kterým Biden vyplácí platy a důchody.

 

Trvejte na tom, aby Zelensky dodržoval Minské dohody a válka je u konce.

 

Ti, kteří jsou právě u moci, chtějí válku a nemají v úmyslu cokoliv ukončit.

 

 

 

 

 

„Preemptivní jaderná válka“:

Historická bitva za mír a demokracii.

Třetí světová válka ohrožuje budoucnost lidstva

 

Global Research

21. ledna 2024

 

Úvod

V žádném okamžiku od svržení první atomové bomby na Hirošimu 6. srpna 1945 nebylo lidstvo blíže k nemyslitelnému. Všechny záruky z dob studené války, které kategorizovaly jadernou bombu jako „zbraň poslední instance“, byly zrušeny.

Připomeňme si také nevyslovenou historii americké doktríny týkající se vedení jaderné války. Sotva šest týdnů po bombardování Hirošimy a Nagasaki vydalo americké ministerstvo války 15. září 1945 tajný plán na bombardování 66 měst Sovětského svazu 204 atomovými bombami.

 

Plánem ze září 1945 bylo „vymazat Sovětský svaz z mapy“ v době, kdy byly USA a SSSR spojenci. Potvrzeno odtajněnými dokumenty, Hiroshima a Nagasaki sloužili jako „zkouška šatů“ (viz historické podrobnosti a analýzy níže).

Prohlášení Vladimira Putina z 21. února 2022 bylo reakcí na americké hrozby preventivním použitím jaderných zbraní proti Rusku, navzdory „ujištění“ Joe Bidena, že USA se neuchýlí k jadernému útoku „První úder“ proti nepříteli. Amerika: „Dovolte mi [Putin] vysvětlit, že dokumenty amerického strategického plánování obsahují možnost takzvaného preventivního úderu proti nepřátelským raketovým systémům. A kdo je hlavním nepřítelem pro USA a NATO? To víme také. Je to Rusko. V dokumentech NATO je naše země oficiálně a přímo prohlášena za hlavní hrozbu pro severoatlantickou bezpečnost. A Ukrajina poslouží jako odrazový můstek pro stávku." 

( Putinův projev , 21. února 2022)

 

V červenci 2021 Bidenova administrativa zahájila svůj Nuclear Posture Review (NPR)  , který byl formálně oznámen v říjnu 2022.

NPR 2022 zahrnuje to, co je popsáno jako „jaderná deklarační politika Spojených států“.

NPR 2022 do značné míry potvrzuje jaderné možnosti vyvinuté Obamovou a Bushovou administrativou založené na představě preventivní jaderné války vznesené v projevu prezidenta Putina.

Základní americká jaderná doktrína spočívá v zobrazování jaderných zbraní, jako prostředku „sebeobrany“ spíše než jako „zbraně hromadného ničení“.

NPR nevylučuje možnost jaderného útoku „prvního úderu“ proti Rusku.

 

Podle americké Kongresové výzkumné služby:  „NPR [2022] naznačuje, že Spojené státy mohou použít jaderné zbraně za okolností, které nezahrnují potenciální použití jaderných zbraní potenciálními protivníky. …Přehled také tvrdí, že „účinný jaderný odstrašující prostředek je základem širší obranné strategie USA“, ale nerozvádí se. (…)”

 

"Pokud by odstrašování selhalo, "Spojené státy by se snažily ukončit jakýkoli konflikt na nejnižší možné úrovni škod za nejlepších dosažitelných podmínek" - výraz naznačující, že Spojené státy by mohly použít jaderné zbraně k jiným účelům než k odstrašování." (CRS Reports. US Congress  2022 NPR , zvýraznění přidáno)

 

Privatizace jaderné války

Mělo by být zřejmé, že za NPR jsou silné finanční zájmy, které jsou spojeny s programem jaderných zbraní v hodnotě 1,3 bilionu dolarů zahájeným za prezidenta Obamy.

Přestože se ukrajinský konflikt dosud omezoval na konvenční zbraně spojené s „ekonomickou válkou“, použití velkého množství sofistikovaných zbraní hromadného ničení včetně jaderných zbraní je na rýsovacím prkně Pentagonu.

Nebezpečný příběh: NPR navrhuje „ vyšší integraci konvenčního a jaderného plánování“, která spočívá v kategorizaci taktických jaderných zbraní (např. B61-11 a 12) jako konvenčních zbraní, které mají být preventivně použity v konvenčním válečném dějišti (jako prostředky sebeobrany)

Podle Federace amerických vědců je celkový počet jaderných hlavic na celém světě řádově 13 000. Rusko a Spojené státy mají „každý ve svých vojenských zásobách kolem 4000 hlavic“.

Nebezpečí jaderné války jsou skutečná. Zisk řízený. Dva biliony dolarů

Podle Joea Bidena se veřejné prostředky přidělené na jaderné zbraně mají do roku 2030 zvýšit na 2 biliony  údajně jako prostředek k zajištění míru a národní bezpečnosti na náklady daňových poplatníků . (Kolik škol a nemocnic byste mohli financovat 2 biliony dolarů?):

Spojené státy mají arzenál asi 1700 strategických jaderných hlavic rozmístěných na mezikontinentálních balistických střelách (ICBM) a balistických střelách odpalovaných z ponorek (SLBM) a na strategických základnách bombardérů. Odhaduje se, že na základnách bombardérů v pěti evropských zemích je dalších 100 nestrategických nebo taktických jaderných zbraní a ve skladech je asi 2000 jaderných hlavic B61-11 a B61-12.

 

Rozpočtový úřad Kongresu (CBO) v květnu 2021 odhadl, že Spojené státy během příštích 10 let utratí celkem 634 miliard dolarů na udržení a modernizaci svého jaderného arzenálu. (Ovládání zbraní)

 

V tomto článku se zaměřím na

Posun v americké jaderné doktríně po studené válce,

Krátký přehled historie americko-ruských vztahů od první světové války,

Posouzení historie jaderných zbraní sahající až k projektu Manhattan zahájenému v roce 1939 za účasti Kanady i Spojeného království.

Většina lidí v Americe neví, že projekt Manhattan bezprostředně po bombardování Hirošimy v Nagasaki v srpnu 1945 měl za cíl formulovat jaderný útok proti SSSR, v době, kdy Sovětský svaz a USA byly spojenci.

 

Mám na mysli plán USA z 15. září 1945, podle kterého ministerstvo války USA plánovalo svržení více než 200 atomových bomb na 66 měst Sovětského svazu. O tom se v historických knihách nemluví. 

 

Poznámka k historii americko-ruských vztahů. Zapomenutá válka z roku 1918

Z historického hlediska USA a jejich spojenci vyhrožují Rusku již více než 104 let, počínaje první světovou válkou nasazením amerických a spojeneckých sil proti sovětskému Rusku 12. ledna 1918 (dva měsíce po revoluci 7. listopadu 1917). údajně na podporu ruské císařské armády). 

Americko-britská spojenecká invaze do Ruska v roce 1918 je mezníkem v ruských dějinách, často mylně líčená jako součást občanské války.

Trvala více než dva roky a zahrnovala nasazení více než 200 000 vojáků, z nichž 11 000 bylo z USA a 59 000 z Velké Británie. Japonsko, které bylo během první světové války spojencem Británie a Ameriky, vyslalo 70 000 vojáků.

 

Hrozba jaderné války

Americká hrozba jaderné války proti Rusku byla formulována před více než 76 lety v září 1945 , kdy byly USA a Sovětský svaz spojenci. Spočívá v „ plánu třetí světové války“ jaderné války proti SSSR, zaměřené na 66 měst s více než 200 atomovými bombami. Tento ďábelský projekt v rámci projektu Manhattan pomohl rozpoutat studenou válku a závody v jaderném zbrojení. (Viz analýza níže).

 

Chronologie

1918-1920:  První americké a spojenecké síly vedly válku proti Sovětskému Rusku s více než 10 zeměmi, které vyslaly své vojáky do boje po boku Bílé císařské ruské armády. Stalo se tak přesně dva měsíce po Říjnové revoluci, 12. ledna 1918, a trvalo to až do počátku dvacátých let.

 

Projekt Manhattan byl zahájen v roce 1939 za účasti Velké Británie a Kanady.

 

Vývoj atomové bomby.

Operace Barbarossa, červen 1941 . Nacistická invaze do Sovětského svazu. Standard Oil of New Jersey prodával ropu nacistickému Německu.

„Nemyslitelná operace“: Tajný plán útoku proti Sovětskému svazu formulovaný Winstonem Churchillem bezprostředně po konferenci v Jaltě. To bylo sešrotováno v červnu 1945.

12. dubna 1945: Postupimská konference . Prezident Harry Truman  a premiér Winston Churchill schválili atomové bombardování Japonska.

15. září 1945 : Scénář třetí světové války formulovaný ministerstvem války USA: Plán vybombardovat 66 měst Sovětského svazu 204 atomovými bombami, když byly USA a SSSR spojenci. Tajný plán (odtajněn v roce 1975) formulovaný během druhé světové války, byl zveřejněn necelé dva týdny po oficiálním konci druhé světové války 2. září 1945

 

1949 : Sovětský svaz oznámil testování své jaderné bomby.

 

Doktrína po studené válce: „Preventivní jaderná válka“

Doctrine of Mutually Assured Destruction (MAD) z éry studené války již nepřevládá. Na počátku vlády George W. Bushe ji nahradila Doktrína preventivní jaderné války, konkrétně použití jaderných zbraní jako prostředku „sebeobrany“ proti státům s jadernými i nejadernými zbraněmi.

 

Počátkem roku 2002 již unikl text Nuclear Posture Review od George W. Bushe, několik měsíců před vydáním Národní bezpečnostní strategie (NSS) ze září 2002 , která definovala „preempci“  jako:

 

„předvídavé použití síly tváří v tvář hrozícímu útoku“.

 

Totiž jako válečný akt na půdě sebeobrany

 

Doktrína MAD byla zrušena. Zpráva Nuclear Posture Review z roku 2001 nejen že nově definovala použití jaderných zbraní, takzvané taktické jaderné zbraně nebo bomby na ničení bunkrů (mininukleární bomby) mohly být od nynějška použity v konvenčním válečném dějišti bez povolení vrchního velitele, jmenovitě prezidenta. Spojených států.

 

Sedm zemí bylo identifikováno v NPR z roku 2001 (přijatém v roce 2002) jako potenciální cíle pro preventivní jaderný útok

 

Zpráva, pojednávající o „požadavcích na schopnosti jaderného úderu“, uvádí Írán, Irák, Libyi, Severní Koreu a Sýrii jako „mezi zeměmi, které by mohly být zapojeny do okamžitých, potenciálních nebo neočekávaných mimořádných událostí“. …

 

Tři z těchto zemí (Irák, Libye a Sýrie) byly od té doby předmětem válek vedených USA. 2001 NPR také potvrdil pokračující přípravy jaderné války proti Číně a Rusku.

 

"Bushova recenze také naznačuje, že Spojené státy by měly být připraveny použít jaderné zbraně proti Číně , přičemž cituje "kombinaci stále se rozvíjejících strategických cílů Číny a její pokračující modernizaci jejích jaderných a nejaderných sil."

 

„A konečně, i když se v přehledu opakuje tvrzení Bushovy administrativy, že Rusko již není nepřítelem , říká se v něm, že Spojené státy musí být připraveny na jaderné nepředvídané události s Ruskem, a poznamenává, že pokud se „vztahy USA s Ruskem v budoucnu výrazně zhorší, USA mohou potřebuje revidovat své úrovně jaderné síly a postavení." Nakonec recenze dochází k závěru, že jaderný konflikt s Ruskem je „pravděpodobný“, ale „neočekávaný“. [že. byl v roce 2002] (  Arms Control ) přidán důraz.

 

Privatizace jaderné války

S rostoucím napětím v hlavních oblastech světa se rozvíjela nová generace technologie jaderných zbraní, díky čemuž se jaderná válka stala velmi reálnou vyhlídkou. A s velmi malou fanfárou se USA pustily do privatizace jaderné války na základě „preventivní“ doktríny prvního úderu. Tento proces se naplno rozběhl v bezprostřední návaznosti na hodnocení Nuclear Posture Review z roku 2001 (2001 NPR) přijaté americkým Senátem v roce 2002.

 

6. srpna 2003, v den Hirošimy, na památku svržení první atomové bomby na Hirošimu (6. srpna 1945), se za zavřenými dveřmi na velitelství strategického velitelství na letecké základně Offutt v Nebrasce konalo tajné setkání . Přítomni byli vysocí manažeři z jaderného průmyslu a vojenského průmyslového komplexu.

Toto mísení dodavatelů obrany, vědců a politiků nebylo zamýšleno jako připomínka Hirošimy. Cílem setkání bylo připravit půdu pro vývoj nové generace „menších“, „bezpečnějších“ a „použitelnějších“ jaderných zbraní, které budou použity v „nukleárních válkách v divadle“ 21.

 

„Jaderná válka se stala mnohamiliardovým podnikem , který plní kapsy amerických dodavatelů obrany. V sázce je přímá „privatizace jaderné války“.

786 zobrazení3 komentáře
bottom of page