top of page
  • KoncepceObecnéBezpečnosti

Projekt Mezimoří a Trojmoří – 85. část

11. 09. 2023 MM


V minulém dílu jsem se věnoval způsobu řízení ze strany Globálního prediktoru (GP). Dnes se podíváme na další aspekty a na příkladech si ukážeme, jak to funguje třeba v kolébce Koncepce obecné bezpečnosti (KOB). Začnu tím, že zopakuji, že:


Globální prediktor při cestě za svým cílem nabízí lidem vždy dvě cesty - rudé křídlo nabízí spíše evoluční řešení a bílé křídlo spíše revoluční řešení, přičemž obě jeho křídla jdou za svým cílem současně. Více zde.


A jak jsme si řekli, ani jedna cesta není úplně správná, nicméně cesta předkládaná Euro-Asijským křídlem GP, tedy křídlem červeným (rudým), bývá ta méně krvavá, i když na druhou stranu, pod vpád německých vojsk do Sovětského svazu dne 22.06.1941 se GP podepsal svým plným jménem.


Má se zato, a také to tak podle mne bylo, že KOB byla sepsána v Petrohradu, respektive v té době se ještě toto druhé hlavní město Ruska jmenovalo Leningrad. Proč zrovna tam? Inu protože Petrohrad/Leningrad je městem GP, konkrétně jeho Euro-Asijského křídla.


Město Petrohrad prodělalo ohromný rozmach v době Petra I., když GP potřeboval zrušit Švédy (Vikingy), aby se mu nepletli do řízení a poté na začátku 19. století, když GP potřeboval zrušit Francii jako globálního hráče. V obou případech bylo potřeba Rusko vyzbrojit, pozvednout jeho hospodářskou úroveň a také dát za to Rusku nějakou odměnu a tou odměnou byl právě v té době nevídaný rozvoj města. Když jsem se před pár lety procházel Petrohradem a přitom studoval data postavení významných staveb, mnohé z nich byly postaveny, nebo alespoň stavba byla započata, v letech 1800 až 1815.


Určitě se Vám zdá mé tvrzení, že Petrohrad je městem Euro-Asijského křídla GP (tedy červených či rudých, jak chcete) odvážné, ale kde jinde než u sebe doma měli rudí dělat socialistickou revoluci? Navíc si přeci pamatujete, odkud přijel Lenin dělat revoluci? Ano, bylo to ze Švýcarska, a proto také rudí přejmenovali město na Leningrad. Dnes se sice vrátili k původnímu názvu města, ale po Leninovi zůstala pojmenována Leningradská oblast.


Další indicií pro výše uvedené tvrzení může být například blokáda Leningradu, která trvala dlouhých 872 dní a vyžádala si na sovětské straně cca milion životů. Zde na české verzi wikipedie jsou ty počty podstatně vyšší, ale podle mne odkaz na amerického historika není seriózní, protože na stránce Skupiny armád Sever se dočteme, že:


Skupina armád Sever byla znovu vytvořena 20. června 1941 v severním Polsku na začátku tažení proti Sovětskému svazu přejmenováním Skupiny armád C. V rámci operace Barbarossa postupovala skrze Pobaltské státy s cílem dobýt Leningrad. Po změně priorit vrchního velení na podzim 1941 Leningrad pouze oblehla a až do ledna 1944, kdy byl Leningrad osvobozen, vedla defenzivní boje v podstatě na neměnné linii. V první polovině roku 1944 byla zatlačena zpět do Pobaltí a posléze do Kuronska, kde byla během zimy v roce 1944/1945 v důsledku chybné Hitlerovy vojenské strategie obklíčena. Dne 25. ledna 1945 byla přejmenována na Skupinu armád Kuronsko.“


Pokud si dobře všimnete mnou zvýrazněného textu a pokud je text pravdivý, od podzimu 1941 německé vrchní velení dobití Leningradu v podstatě odpískalo. Tím nechci nijak snižovat hrdinství obránců Leningradu, jen jsem chtěl tímto textem potvrdit výjimečnost Leningradu jako města GP, konkrétně jeho Euro-Asijského křídla.


V Rusku má každý region na SPZ své číslo a Leningradská oblast má číslo 47 a 147. 4 + 7 = 11 = podpis jednoho křídla GP.


Na druhou stranu, město (ve kterém žiji), Jekatěrinburg a Sverdlovská oblast má čísla 66, 96 a 196 a počítá se, že brzy přijde číslo 666. Ačkoliv součet čísel nedá 11, považuji naše město také za město GP, ale jeho Atlantického křídla, tedy bílých. A opět se naskýtá otázka proč? Město Jekatěrinburg se nechvalně proslavilo popravou carské rodiny, a kde jinde by měla proběhnout poprava bez problémů nežli tam, kde to ovládám. A že město Jekatěrinburg již v době popravy ovládali bílí, svědčí skutečnost, že se klenoty carevny nachází u britské královské rodiny. Jak víme, britská královská rodina je vývěskou Atlantického křídla GP. Také ještě nejsou úplně zapomenuty silné separatistické tendence, kdy se Jekatěrinburg měl stát hlavním městem samostatné Uralské republiky.


V Jekatěrinburgu také máme Jelcinovo centrum a hned vedle stojící památník Borise Jelcina, přičemž o pár stovek metrů dál stojí výšková budova, pojmenovaná po Vladimíru Vysockém, který se jako nikdo jiný zasloužil o rozmach alkoholismu a narkomanie ruských lidí a o jejich touhu žít jako na západě. Drogově závislý alkoholik umřel ve svých 42 letech.


V Jekatěrinburgu také najdeme na Michajlovském hřbitově Pomník československým legionářům, kteří položili své životy na straně bílých v bojích proti rudým. V listopadu 2017 uctil památku československých legionářů prezident Miloš Zeman.


Dalším aspektem, proč považuji náš Jekatěrinburg a Sverdlovskou oblast za baštu bílých je ten, že nikde jinde v Rusku není tolik zbrojního průmyslu, jako v naší oblasti a když si připomeneme, že krédem bílého křídla jsou revoluční (tedy silová) řešení, je logické, že si bílé křídlo své zdroje hlídá.


V Rusku také existuje region, který má číslo 22, tedy region GP a uhodnete, přátelé, který to je? Není to nic těžkého, jedná se o Altajský kraj s hlavním městem Barnaul, přičemž zde také najdeme odpověď na otázku, proč po smrti Vladimíra Michajloviče Zaznobina vznikly určité rozpory mezi propagátory KOB z Barnaul a Petrohradu.


Proč je právě Altajský kraj nositelem čísla 22? To totiž v 19. století hledal GP alternativní místo pro život a velice chytrý člověk, Němec Alexander von Humboldt, mu doporučil Horskou Altaj. Horská Altaj je přírodně panensky netknutá a její rozloha je 2x až 3x větší (pokud připočteme i Altaj v sousedních státech), než Česká republika. Její hlavní devízou pro GP je, že tam lze spíše přečkat nějakou světovou katastrofu, např. světovou potopu, třeba kdyby Země udělala kotrmelec, nežli v Alpách. Proto také byla v roce 1991 od Altajského kraje oddělena jako samostatná správní jednotka Altajská republika, která má necelých čtvrt milionu obyvatel, jako alternativní místo pro život lidí GP a Altajský kraj byl určen jako region, zdrojově vyživující Altajskou republiku. Proč má Republika Altaj číslo 4 jsem zatím nerozklíčoval, možná METS? Nevím.


Pokud člověk jen trochu cestuje po Rusku a zavítá do Altajského kraje, na první pohled pozná, že je to kraj privilegovaný a ostatními ruskými regiony dotovaný. A to nemluvím jen o kvalitě silnic a dálnic, hlavní město Barnaul je jedno z nejvýstavnějších a hlavně z nejčistších a nejklidnějších hlavních měst Ruské federace. I když jsem několikrát projížděl Barnaul v podvečerní špičce, žádné zácpy, tak jako třeba v Petrohradu nebo u nás v Jekatěrinburgu jsem tam nezažil.


Na Altajském kraji je také zajímavé to, že na rozdíl od zbytku Ruska (minimálně po Bajkal) tam byly jednotné ceny propanu. Pokud projíždíte Rusko, stojí propan od nějakých 17 rublů až klidně po 28 – 29 rublů za litr. V Altajském kraji, když jsem tam byl letos v březnu, byla jednotná cena 20,50. Kdyby někdo přemýšlel, že by se do Ruska přestěhoval, doporučuji Altajský kraj. Bílí dělají bordel všude ve světě, ale doma chtějí mít pořádek.


Číslo 11 má Komijská republika, která je velmi, velmi zdrojově bohatá a tak si myslím, že bude pod společnou správou obou křídel GP. Ostatně tato zpráva to potvrzuje: Dne 2. února 2022 spustila ruská vláda program Hektar v Arktidě, kdy nabízí svým občanům hektar půdy zdarma pro přesídlení, rozvoj ekoturistiky, zemědělství apod. Pozemek je nabízen na pět let bez placení, následně si jej budou ruští občané moci koupit, pronajmout, anebo vrátit. Rusko si od toho slibuje příliv nových lidí do arktických oblastí. Jednou z určených oblastí je právě Komijská republika.“


Kdybych byl podezřívavý, mohl bych celkem úspěšně tvrdit, že jedním z cílů Speciální vojenské operace na Ukrajině, která byla Radou federace schválena dne 22.02.2022, je také uskutečnění vládního programu Hektar v Arktidě, který byl vyhlášen dne 02.02. 2022.


A zbývá nám Moskva. Moskva má čísla 77, 97, 99, 177, 197, 199, 777, 797, 799, 977 a počítá se s čísly 497 a 999. Vzhledem ke stejným dvojicím a vlastně už i trojicím čísel mají na Moskvě zájem obě křídla GP. Je to místo, kde si to obě křídla tzv. rozdávají ve volné soutěži či chcete-li v šachové partii.


A dále už jen zopakuji, že Petrohrad je (většinově) rudý, Jekatěrinburg je (opět většinově) bílý a Barnaul a Altajský kraj obě křídla GP společně budují. Podíváme-li se na současné i minulé procesy, včetně válek, výše uvedenou optikou, dostáváme úplně jiný obrázek o skutečném dění, než jaký nám je vtloukán do našich hlav. Myslete na to, přátelé, zejména až budete opět poslouchat pohádky o Nabiullině a o dalších podpinďosech, či o hrozbách převratu v Rusku a o jiných podobných nebezpečích. Raději sami studujte KOB, zejména pak Dostatečně všeobecnou teorii řízení a její nejdůležitější součást Plnou funkci řízení.


1 195 zobrazení10 komentářů
bottom of page